راه اندازی چند سایت روی یک هاست

در سی پنل امکان راه اندازی چند سایت روی یک هاست وجود دارد.
هم میتوانید چند دامنه مختلف را به یک هاست اضافه کنید. مثلا تنظیم کنید که talahost.com و talahost.net و talahost.org همه یک سایت را نمایش دهند (Park domain یا Alias)
و هم اینکه چند سایت کاملا مجزا با محتوای مختلف را روی یک هاست راه اندازی کنید (Addon Domain)
پارک دامین یا Alias یا Park domain
از پارک دامین یا الیاس یا Alias برای اتصال چند دامنه به یک سایت استفاده میشود. همه دامنه ها محتوای یکسان را نمایش خواهند داد. (گزینه Aliases در سی پنل)
در سرویس های هر سرور تعداد پارک دامین قابل ساخت در مشخصات هر سرویس ذکر شده است. همچنین در بخش لیست سرویس ها میتوانید روی نام دامنه یا شماره سرویس کلیک کرده و Park domain های بیشتری سفارش دهید تا فورا به سرویس شما اضافه شود.
توجه:
- قبل از پارک دامنه باید dns های هاست را روی دامنه جدید ست کرده و چند دقیقه تا چند ساعت صبر کنید تا تنظیمات اعمال شود
- پس از پارک دامنه چند دقیقه صبر کنید سپس دامنه را در مرورگر باز کنید تا خطای server not found یا خطاهای مشابه دریافت نکنید.
ادان دامین یا Addon domain
از Addon domain برای راه اندازی چند سایت در سی پنل استفاده میشود.
همانطور که میدانید محتوای دامنه اصلی سی پنل در پوشه public_html قرار میگیرد
ولی محتوای addon domain در پوشه دیگری قرار دارد! برای addon domain مسیر پوشه فرق دارد و public_html نیست. زمانی که میخواهید در سی پنل در بخش Addon domains یک دامنه جدید اضافه کنید، یک پوشه هم نام با دامنه ایجاد میشود که در کادر document root امکان دیدن یا ویرایش آن وجود دارد:
پس از کلیک روی Add Domain دامنه به هاست اضافه میشود و پوشه مربوطه در سی پنل ساخته میشود. فایل ها را باید در پوشه ساخته شده آپلود کنید.
توجه:
- قبل از پارک دامنه باید dns های هاست را روی دامنه جدید ست کرده و چند دقیقه تا چند ساعت صبر کنید تا تنظیمات اعمال شود
- پس از پارک دامنه چند دقیقه صبر کنید سپس دامنه را در مرورگر باز کنید تا خطای server not found یا خطاهای مشابه دریافت نکنید.
پارک کردن دامنه روی Addon domain
اگر بخواهید دامنه ای را در سی پنل از بخش Aliases پارک کنید، این دامنه روی دامنه اصلی سی پنل پارک میشود. بنابراین این کار از بخش Aliases قابل انجام نیست.
برای پارک کردن دامنه روی Addon domain باید باز هم قابلیت Addon domain استفاده کردن و دامنه جدید را از بخش Addon domains به هاست اضافه کنید.
برای این کار از بخش Addon domains نام دامنه جدید را وارد کنید ولی توجه داشته باشید در بخش Document Root باید مسیر پوشه Addon domain قبلی را وارد کنید.
مزایا و معایب addon domain :
مزایا:
- addon domain باعث کاهش هزینه های هاست میشود. شما بجای خرید چند هاست مختلف برای چند دامنه میتوانید همه دامنه ها را روی یک هاست میزبانی و راه اندازی کنید
- مدیریت سایت ها ممکن است در این حالت راحت تر باشد به این دلیل که نیاز نیست به سی پنل های مختلف لاگین کنید. همه سایتها با یک یوزر و رمز در دسترس هستند.
- با یک بار بکاپ گیری از اطلاعات همه هاست ها بکاپ گرفته میشود
معایب:
- همانطور که میدانید منابع هاست بصورت اختصاصی برای هر اکانت تعریف میشود. برای مثال هر هاست x گیگ رم و y گیگاهرتز cpu دارد. اگر مصرف یکی از سایتها بالا باشد و بیش از حد مجاز از منابع هاست استفاده کند، دیگر سایت ها هم دچار مشکل خواهند شد.
- اگر بازدید یکی از سایت ها بالا باشد و پهنای باند هاست را تمام کند، همه سایت ها قطع خواهند شد.
- بدلیل بالا رفتن حجم هاست، بکاپ گرفتن و دانلود بکاپ در این حالت طولانیتر میشود.
- اگر یکی از سایت ها دچار مشکل شود و قصد بازگردانی بکاپ داشته باشید، بکاپ برای همه سایت ها بازگردانی میشود.
- اگر یکی از سایت ها به هر دلیل (مثل به روز نبودن یا رمز ساده یا نصب قالب و پلاگین های متفرقه یا …) هک یا ویروسی شود، همه سایت ها دچار مشکل خواهند شد و در اینصورت هزینه و زمانی که باید صرف رفع مشکل کنید شاید خیلی بیشتر از هزینه خرید هاست مجزا باشد.
منبع: طلاهاست
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.